Skrobia kukurydziana
publishDo górySkrobia kukurydziana natywna to skrobia otrzymywana w procesie mokrego mielenia kukurydzy. Jest to biały proszek i jest składnikiem naturalnym. Skrobia kukurydziana natywna jest standardowym składnikiem receptur w przemyśle spożywczym. Służy do wypieku pieczywa, produktów instant, nabiału, wyrobów cukierniczych, mięsnych i rybnych.
Główna charakterystyka:
- Zawartość wilgoci, % (maks.) - 13
- Masa nasypowa, g/dm3 - 450-550
- Wartość pH - 4,0-6,0
- Udział masowy białka, %, max. - 0,4
- Udział masowy SO2, mg/kg, max. (na życzenie zawartość SO2 - 10 mg/kg) - 30
Warunki dostawy:
- 25 kg
- 30 kg
- 700 kg
- 1000 kg
- kopiec
Wniosek:
- Piekarnia
- Nabiał
- Cukiernia
- Bezalkoholowe